Jawatan Kosong Kerajaan

>> January 28, 2010

Jawatan Kosong di Kem. Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi & Kepenggunaan (KPDNKK)

1. Pelantikan baru hanya utk isi kekosongan jawatan di cawangan PPDNKK.

2. Sesiapa yg berminat perlu isi borang permohonan dan hantar bersama-sama resume dan salinan sijil ke cawangan PDNKK berhampiran.

3. Hanya pemohon yg berjaya disenarai pendek akan dipanggil hadir temuduga. Tidak ada walk-in interview.

Taraf Jawatan : Kontrak Untuk Perkhidmatan

Bayaran Perkhidmatan : RM1500.00 Sebulan

Tempoh Lantikan 1 April 2010 - 31 Disember 2010

Tarikh Tutup : Ditentukan oleh PDNKK Negeri

@ sebelum 31 Mac 2010 berdasarkan tarikh lantikan


Vacation 2009-Honeymoon

>> January 23, 2010


wedding Day 31 mei 2009 6 jun 2009

Lupa nak upload gambar kawin kami tahun ada beberapa keping utk di view....


our pets



>> January 22, 2010

Why is Facebook Important?

Facebook is one of the top social networking sites, quickly gaining on Myspace in terms of total users and traffic. Facebook presents a unique marketing opportunity for businesses through the creation of Facebook Business Pages. As more people explore social media, social networking sites have become some of the key online sources they use to learn more about products, organizations, artists and world events. Marketing on Facebook has a viral effect – information spreads through networks exponentially.

There are two primary ways for companies to market on Facebook. The first is through Facebook Groups and the second is through Facebook Pages. Groups are more focused on bringing together groups of people who share common interests, whereas pages are places where users can interact around and with a particular brand or product.

Because Facebook pages are typically the best option for organizations to promote themselves on Facebook, I will focus on Facebook pages throughout this article.

Benefits of Using Facebook

  1. Customer Interaction – Facebook pages provide a forum for dialogue between customers and the brand, giving companies the opportunity to build better relationships with target audiences and current customers.
  2. Reputation Management – Facebook allows a company to gain a deeper understanding of how the brand is perceived online – through direct feedback and also by monitoring what users are saying about the brand.
  3. New Customer Acquisition – Each time a Facebook user becomes a fan of a Facebook page, a notice is posted as news item for all of that user’s friends to see. This creates an opportunity for a Facebook page to go viral and reach new viewers.
  4. Feedback Mechanism – In a service-based sector like hospitality, customer feedback is vital. Facebook allows users to communicate their experiences directly and give the company the opportunity to respond.
  5. Branding – Facebook can be used as a medium for creating brand awareness in addition to a company’s corporate website. It provides brand exposure to a potentially new audience and gives organizations the opportunity to position themselves in new and unique ways.
  6. Drive Web Traffic – As a Facebook page grows its fan base, traffic to the company website will increase. Facebook pages also appear in Universal Search Results.



Haa..ini ada jawatan kosong punya iklan..mana tau ada sesiapa yang berminat..

Jawatan Kosong di Jabatan Pengaliran & Saliran, N.Sembilan(Gred F29)

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia, keutamaan kepada Rakyat Negeri Sembilan Darul Khusus bagi memenuhi jawatan berikut:

1. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat (F29)

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang SPA.1 - yang boleh didapati daripada Jabatan Pengaliran dan Saliran Negeri, N.Sembilan Darul Khusus, Tingkat 2, Block C, WIsma Negeri, 70503 Seremban N.Sembilan

Permohonan yang lengkap di isi berserta salinan sijil2 yang disahkan hendaklah dialamatkan kepada:

Jabatan Pengaliran dan Saliran
Negeri Sembilan Darul Khusus
Tingkat 2, Block C,
Wisma Negeri,
70503 Seremban

Tarikh Tutup : 29 Januari 2010

Iklan Pengisian Jawatan Kaunselor Gred 44 dan 41 (Terbuka) di Bahagian Psikologi dan Kaunseling, IPGM dan Kolej Matrikulasi

Dibuka kepada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat untuk (secara pertukaran sementara) bagi mengisi jawatan-jawatan dibawah:

  1. Kaunselor Gred 44
  2. Kaunselor Gred 41

Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dikemukakan terus kepada alamat berikut sebelum tarikh tutup permohonan ini iaitu pada 15 Februari 2010:


Hari Khamis

>> January 21, 2010


Nukilan: niza
Foto: blog masayu ahmad

ini tugas2 aku arini kat skola:

1) switch on semua komp dalam lab---->mahathir cuti lagi arini
2)tolong cikgu cikgi setup komp utk ictl
3) wat nota utk tutorial blog
4) wat rangka plan ICT utk sekolah
5)kelas tutorial utk kak ini----->ajar buat blog...cewah!!hehe
6)ajar pn salmah(bekas cikgu sek ni) berkaitan facebook->baguih betui la...cikgu ni dah pencen tau
7)Kemas lab---->cikgu hadi bg kunci lab


Akhbar Kosmo melaporkan--->Ibu pelajar tampar Guru

KANGAR - Sesi menjernihkan keadaan antara pihak sekolah dengan penjaga kepada seorang pelajar tingkatan satu di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perlis di sini bertukar tegang apabila seorang ibu 'naik angin' dengan menampar seorang guru sekolah itu kelmarin.

Kejadian pukul 10.30 pagi itu berlaku di bilik pengetua sekolah berkenaan selepas ibu pelajar tersebut gagal menahan emosi lalu menampar pipi guru lelaki berusia 26 tahun tersebut.

Difahamkan, sehari sebelum itu, guru Matematik tersebut didakwa telah menampar pelajar terbabit selepas mendapati dia membuat bising di luar kelas sehingga mengganggu pelajar lain.

Ketua Polis Daerah Kangar, Supritendan Abdul Rahman Mohd. Noordin berkata, wanita berusia 40-an tersebut mengetahui mengenai kejadian itu selepas dimaklumkan oleh anaknya selepas pulang dari sekolah.



>> January 20, 2010


Malam ni tak sempat update byak..sempat upload certain pics je...tapi kira ok la kan..ngeee!!

Kulit kene melecet sketla..berpeluh kuat sgt...coz pregnant...sehari kne mandi 3-4x...kalo tak ,malam xleh tido..

Antara simptom org mengandung ialah kuat berpeluh dan cepat mengah/tercungap-cungap.Lepas penat & mengah tu,gerenti minum air banyak2..pastu kerapla kene g tandas..

Aku gila punya kerap g tandas bila 7 bulan ke atas..doc kata baby dah ada,rambut dia wat kita nak terkucil aje..


5 Things to Avoid If You Want to Feel Beautiful

Nukilan:dipetik dari
5 Things to Avoid If You Want to Feel Beautiful

You know that little voice that relentlessly berates you whenever you look in the mirror, the one that makes you wince every time your appearance falls short of some impossible ideal? Enough! Cut that inner tyrant down to size with these five ideas.

  1. Don't use a magnifying mirror, except for tweezing your brows . If you've ever studied your face in one, you probably don't need an explanation as to why it's not a great idea. But Francesca Fusco, MD, assistant clinical professor of dermatology at Mt. Sinai Medical Center in New York City, offers a few good reasons. A magnifier will make you focus on things that can't be seen with the naked eye, so what's the point of knowing they're there? Also, because everything on your face looks wildly out of proportion in a magnifying mirror, you may get inappropriate ideas about what you actually need. For example, a woman focusing on the little lines above her upper lip might say "Supersize me" to the doctor holding the collagen. (And that, O Best Beloved, is how the lady got her trout lips.)

  2. Don't use fluorescent lightbulbs around the bathroom mirror. They emit a flat, white, harsh light that makes everyone look as if she were sick. Better: halogen bulbs with a glass frost filter—MR16 are good ones, says New York City lighting designer Ira Levy, because they emit a clean, even light. In general, the prettiest, most flattering light is warm, incandescent, and dimmable.

  3. Don't participate in any kind of skin analysis that involves a machine. By using a probe on your face, these devices (often found in department stores) measure pore size, oil levels, dryness, the number and depth of wrinkles, etc., and give you a printed readout, including bar graphs, on the condition of your skin. For some reason—could it have to do with marketing?—the news is never "Nothing could possibly enhance your flawless complexion."

  4. Avoid being lit from below—unless you want to scare the heck out of your kids. You know those little canisters of lights that sit on the floor and shine up into a room? Move away from them. Light, in nature, comes from above, and so we're accustomed to seeing the world this way, points out Stephen Dantzig, author of Lighting Techniques for Fashion and Glamour Photography. But light that's shining directly down on your face can be equally unflattering (which is why it's imperative to inform the paparazzi that you must not be photographed outside at high noon on a sunny day). Balanced lighting—for example, one ceiling light directly centered over the bathroom sink and one on either side—will eliminate unflattering shadows, says Levy.

  5. Don't compare yourself to women you see in magazines or movies. If you had 15 handlers making sure your hair and makeup were perfect, you'd look pretty glamorous, too.


Kemalasan Yang Ada dalam Diri


Malam ni rasa nak update blog ni aje..belum ada gambar2 yang menarik dalam blog ni...ini blog aku yg ke 2 selepas blog biz online aku...

Korang rajin2la jenguk blog aku yang lagi satu tu di>blog ni penuh ngan barang2 kraftangan/souvenir untuk pelbagai majlis..

Apa2 pun,jangan biarkan kemalasan melanda diri anda..kita kne cari semula semangat yang hilang..erm..banyak cara ada,ada juga yang aku dah try&berjaya..nanti aku story dalam blog akan datang..





Ari ni dah 3 ari aku kat sekolah ni...abang gi keje cepat arini,hehe...bagus2...
Kat sekolah arini wat keje:

1)switch on semua comp---->coz mahathir (technician) tak datang sekolah
2)print fail meja FS
3)blaja mengupgrade blog..----->ada plan nak wat blog untuk sekolah
4)type report format
5)test email FS yang baru..----->berjaya jugak dapat bukak...

Plan nak balik awal sikit arini..rasa mcm tak dapat rest je kalo sampai umah dekat kul 7...kesian kat baby nanti letih..hihi(sebenarnya mak baby yang ngantuk)


New Place,New Spirit,New Friend

Foto:Blog Masayu Ahmad

Minggu ni aku start lapor diri kat sekolah..jauh jugak dari umah,tp kalo dr umah mak ,dekat je,huhu..nasib baik dapat tukar,thanks to cik yusmazida yang benarkan pertukaran dibuat..kalo tak,alamatnya kene gi sg besarla jawabnya..

So far kat sini okey,cuma susah sket nak makan kot..sbab makanan cepat sangat abis...aku yg berbadan dua ni selalu la susah ati kalo takde makanan nanti,hehe..takpe,"Baby,kite turun awal sket yer untuk mamam"..Menu pagi nih..teh panas...+kuih - muih..


Kursus 1 week..

Time kursus 1 minggu, cik abang kena la tinggal sorang2..hehe..tapi nasib baikla ada pakcik Li sebagai peneman ..oopss..tak lupa juga.."anak2 angkat" kita yang 3 ekor tu..leh gak teman abang ,kuikui...


New Year 2010


Tak tau la apa perasaan..happy ke?hurmm..happy sgt sebenarnya coz aku dh ditamatkan kontrak oleh KPM.Rasa pressure gak bila dapat dengar berita yang dorang dah tiada budget untuk sambungkan kontrak kami guru pentaksir ni...sia2 aje resign dr compony lama semata2 terpengaruh dengan projek2 baru dorang tu..huhu.

walau apa pun,byak gak pengalaman dapat ditimba sepanjang 6 bulan stay disekolah..dan kami(GPK) harap sangat kontrak kami disambung semula pada 2011 nanti jika SPPK diwajibkan keseluruhannya...InsyaAllah...

Sekarang ,dah keje bawah fasilitator schoolnet..keje yang mencabar sebab aku bukan blaja IT dulu..hahaha.tapi rezeki dah dapat.Ada la serba sedikit tau pasal IT ni sebab minat kan...

Dapat bekerja dengan bersungguh-sungguh..cayokkk!

Pasang azam untuk tahun baru 2010!!!


New Comer..

Akhirnya pencarian 'girlfren' untuk Comel sudah berakhir...dapat jugak cari yang sepadan dengan Comel...hihi...
Comel dah dekat 7 bulan tu,tak lama lagi start la musim "mengawan":-)


Honeymoon di langkawi

>> January 10, 2010

Sebelum kitorang lupa... kitorang  g honeymoon bulan 11 aritu..
time ni dah honeymoon 'bertiga',hehe...

Related Posts with Thumbnails

Saya Mahu Buku Jana RM Dari Rumah

Kelab Bola Sepak

Blog ini Tentang...

CeriTa-ceriTa Yang kAMi Ingin Kongsi bersama...


    HObi Kami...

    1) Tidur...ZZzzz
    2)Tengok tv kat sofa empuk..haha
    3)Makan jajan---->hobi my wife:-)
    4)Tengok wayang...tapi time darurat,cd pun boleh je,kuikui
    5)Gi jalaN-jaLaN--->hobi my hubby

    raMai tak yang VieW??

    Hilangkan Gementar Sebelum Akad Nikah


    Arigato.....Sila datang lagi..

      © Blogger templates Shiny by 2008

    Back to TOP